AVO 1 neemt belangrijke winst mee naar Assen

Assen

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen koploper KVA 1 was AVO er natuurlijk op gebrand om in deze derde uitwedstrijd de punten wel mee naar Assen te nemen.

De korfballers speelden weer in ongewijzigde samenstelling en al in de eerste twee minuten was duidelijk waarvoor AVO naar Friesland was gekomen. Eerst een doorloopbal van Veerle Stougie en daarna Rianne Echten die van afstand scoorde. Een mooi begin voor AVO 1 en voor de vele supporters uit Assen op de tribune. Even later was de stand echter weer gelijk, 2 – 2 maar AVO behield duidelijk het initiatief en speelde veel beter dan vorige week. In de eerste tien minuten kon de thuisclub AVO in de score nog wel volgen. Zelfs kwam Mid-Fryslân bij 5 – 4 op voorsprong. De Assenaren hadden hun antwoord echter klaar en met doelpunten van Joss Abbingh, Marije Lunshof en Lieneke Pries kwam AVO weer op voorsprong en begon langzamerhand haar overwicht in doelpunten om te zetten en zo stond er bij de rust een 7 – 14 voorsprong voor de Assenaren op het scorebord. Toch konden hier en daar de puntjes nog wat beter op de ï worden gezet en met die opdracht begonnen de spelers van AVO aan de tweede helft. Waar al voor gewaarschuwd was gebeurde. De thuisclub ging furieus van start al scoorde Rianne nog wel de 7 – 15 uit een doorloopbal. Vier minuten later was de thuisclub ingelopen tot 10 – 15. AVO had echter nog steeds de controle over de wedstrijd. Niemand geloofde nog in een spannende eindfase toen AVO in staat bleek om haar voorsprong vast te houden want met nog een minuut of vijftien te gaan gooide Bas Lammerts het negentiende doelpunt van AVO door de korf, 13 – 19. Het werd zelfs 14 – 22 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor AVO. Maar de toeschouwers zagen wel dat bij AVO de scherpte uit het spel leek te verdwijnen. De passes werden minder zuiver en er werd niet altijd op het juiste moment op de korf geschoten. Langzamerhand sloop Mid-Fryslân dichterbij en ondanks de ruime voorsprong werd het nog even billenknijpen. Met nog geen minuut zuivere speltijd te gaan werd het nog 21 – 23 maar gelukkig voor korfballend Assen bleef het daarbij. Twee zeer belangrijke punten werden verdiend binnengehaald en dat brengt AVO 1 weer op de derde plaats achter KVA 1 en Groen Geel 1. De doelpunten van AVO werden natuurlijk als team geproduceerd maar de laatste handen waren van: Rianne Echten 6x, Lieneke Pries en Joss Abbingh beiden 4x, Marije Lunshof 3x, Daniël Zonderman 2x, Marko Dolsma 2x, Veerle Stougie en Bas Lamerts beiden 1x. Volgende week speelt AVO 1 een thuiswedstrijd tegen NKC “51 1 uit Nijverdal. Dit team won thuis op 10 december verrassend met ruim verschil van Groen Geel 1. Er staat AVO 1 dus wat te wachten. Deze wedstrijd is op zaterdag 17 december en begint om 16:30 uur in de Marsdijkhal. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1 – AVO 1, 21 – 23 Blauw Wit 4 – AVO 2, 21 – 15 Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama