T.O.G.I.D.O. brengt Eext in kerstsfeer

Assen

Afgelopen zondag startte Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext haar jaarlijkse serie kerstconcerten in de Eexterkerk in Eext. Voor het eerst had de vereniging er dit jaar voor gekozen twee concerten in haar thuisbasis te geven.

Zo traden bij de middagsessie de kinderen van groep 3/4 van de Prins Willem Alexanderschool op. Onder leiding van docent Pieter de Jong hadden zij een leuk programma ingestudeerd. Bij de avondsessie was het het Jeugdorkest van T.O.G.I.D.O., eveneens onder leiding van Pieter de Jong, dat een leuk optreden verzorgde. Tijdens beide sessies bracht het fanfare orkest van T.O.G.I.D.O., onder leiding van dirigent Bert Strijker, een afwisselend programma. Rode draad was, hoe kan het anders, het kerstverhaal. Enkele kinderen lazen elk een stukje van het kerstverhaal voor, ondersteund door live muziek. De concertcommissie van de vereniging, enkele jaren geleden in het leven geroepen om de aankleding van de concerten te verzorgen, had de kerk geheel in kerstsfeer gebracht. De vereniging kijkt terug op twee meer dan succesvolle concerten. Aanstaande zondag geeft de vereniging nog een laatste kerstconcert in de Dorpskerk van Gieten, aanvang 16.00 uur. Ook dan zal het leerlingenorkest een optreden verzorgen. Voor dit concert zijn nog slechts enkele toegangskaarten beschikbaar. Reserveringen via e-mail: info@togido.nl of telefoon: 0592-265795. Vol=Vol. Meer informatie en foto's op www.togido.nl of op www.facebook.com/togido

Auteur

Albert-Jan Garama