StreetArtExpo in oude vuurwerkbunker Rolderstraat

Assen

De King Vintage Store in de Noabershop aan de Rolderstraat is vanaf 16 december het podium van de eerste Koninklijke StreetArtExpo van het Noorden.

Initiatiefnemer Zed Zeedy (Erwin Zijlstra) is al jaren omringt door talentvolle kunstenaars, die volgens hem alleen nog een goed podium missen. De zanger en levenskunstenaar weet als geen ander, hoe moeilijk het is om met je eigen creaties aan de weg te timmeren: “Zodra je door het leven gaat met de doelstelling om compleet je eigen fantasie te uiten in welke kunstvorm dan ook, stuit je veelal op meerdere barricades.” Met de StencilPopArt schilderijen van Shawn Keating, de SteamPunk objecten en fotografie van Richard van Hemmen, plus de FallOutMetalArt van Shanx, kun je volgens Zeedy een compleet nieuw avontuur beleven: “Laten we met zijn allen, zowel het publiek als andere ondernemers, de barricades doorbreken, en de weg vrij maken voor de kunst in zijn meest onbekende en rauwe vorm en geef je fantasie de vrije loop.” De opening van de eerste StreetArtExpo van het noorden is vrijdagavond 16 december om 19.00 uur in the King Vintage Store aan de Rolderstraat (achter in de Noabershop) te Assen. De opening wordt verricht door Chris Garrit (NachtAmbassadeur van Groningen) en muzikaal omlijst met eigen werk van gitarist Diederick Cock (GuitWar). De expositie is te beleven tot 1 januari 2017.

Auteur

Albert-Jan Garama