Lichtjesavond op begraafplaatsen in Westerbork en Witteveen

WESTERBORK

Op de jaarlijkse Algemene Begraafplaasten is 18 december tussen 18.00 en 19.30 uur een lichtjesavond. De begraafplaatsen zijn sfeervol verlicht door vuurkorven, kaarsen en fakkels.

Iedereen is van harte welkom om een meegebracht lichtje/lantaarntje te plaatsen op het graf van een dierbare, bij de urnenmuur of het strooiveld. Daarnaast zijn er stiltetafels ingericht waar men een kaarsje kan aansteken indien men iemand wil gedenken die elders is begraven of gecremeerd. Ook kan een kaartje, waarop men een persoonlijke boodschap kan schrijven, opgehangen worden in de daarvoor bestemde “gedenkboom”. Elke bezoeker krijgt bij aankomst een fakkel mee die nadien weer ingeleverd kan worden.

De lichtjesavond wordt mede mogelijk gemaakt door St. Uitvaartcentrum De Kim Westerbork, Rabobank Westerbork, Belangenvereniging Dorp Westerbork en Dorpsbelangen Witteveen.


Auteur

Redacteur