Kerstverhaal tijdens de Herderstocht op het Balloërveld

BALLOO

De Herderstocht op 24 december is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van lampjes. Er kan gestart worden tussen 17.00 en 20.00 uur.

De route is dit jaar jaar compleet vernieuwd. Wel wordt er nog steeds gestart bij de plek waar de schaapskooi van Balloo staat. Een klein stukje verder kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op meerdere plekken bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe.

De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo.

Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Deelname aan de Herderstocht kost euro 3 per persoon. Voor buggy’s en rolstoelen is de route deels toegankelijk. Bezoek voor meer informatie de website: www.herderstochtballoo.nl.

Foto Gino Wiemann.


Auteur

Redacteur