Judo dorpentoernooi |

Assen

Elk jaar organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork de zogenaamde dorpentoernooien. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben.

Op zaterdag 10 decembervond was in Beilen het eerste Dorpentoernooi van dit seizoen. Een vijftigtal judoka’s troffen elkaar in de dojo van Tachi in Beilen. Van de judovereniging Kubi Nage uit Westerbork namen de volgende judoka’s deel: Bram Buitendijk, René van Vliet, Brechtje ten Hoor, Iza Salvador van Dijk, Eve Jansen en Joe Hung. Er waren in totaal 11 poules. Eve, Joe en Iza kwamen op de mat in het eerste gedeelte van de middag. Eve zat in een poule met vier andere judoka’s en versloeg alle jongens van deze poule. Ze werd eerste in haar poule. Iza zat in een poule met vijf andere judoka’s. Zij was een van de lichtste van haar poule en veroverde een knappe 3e plaats. Joe liet weer mooie partijen zien. Hij was goed op dreef en kwam als 2e uit de bus. Tevens had hij nu vijf keer meegedaan aan de dorpentoernooien en kreeg hier voor een mooie oorkonde en de Dorpenkanjerprijs. In het laatste gedeelte kwamen de andere judoka’s van Kubinage aan bod. Voor Bram, Brechtje en René was het de eerste keer dat ze meededen aan een judotoernooi. Soms vonden de judoka’s het wel reuze spannend. De partijen die ze lieten zien waren erg spannend. René was goed op dreef totdat hij verrast werd door zijn tegenstander en uiteindelijk zijn partij verloor. Bram liet mooi judo zien en werd derde in zijn poule. Brechtje zat in een poule met vier andere judoka’s en ging goed van start. Ze liet fanatiek zien wat ze de afgelopen maanden tijdens de training geleerd had. Uiteindelijk veroverde ze de 4e plaats in haar poule.

Auteur

Albert-Jan Garama