Familiedag jeugdbrandweer Assen |

Assen

Jeugdbrandweer Assen had 10 december een familiedag voor vaders, moeders, broers, zussen, opa's en oma's. Tijdens het officiële gedeelte reikte burgermeester Out onder andere de behaalde certificaten uit aan de acht aspiranten.

Tevens ontvingen alle jeugdleden naambadges voor hun bluspakken van de burgemeester als 'officiële' start van jeugdbrandweer Assen. Elwin Bruinsma, oprichter van jeugdbrandweer Assen, bedankte alle jeugdleiders voor het oprichten van jeugdbrandweer Assen. In het bijzonder werd Raymond Gerding bedankt. Raymond moet in verband met andere werkzaamheden stoppen als leider. Uit handen van Elwin kreeg hij een oorkonde. Na het officiële gedeelte werd er een tweetal demonstraties gegeven door zowel de junioren als aspiranten om te laten zien wat de leden inmiddels al kunnen. Daarna konden diverse stands bezocht worden in en rond de kazerne waar ouders zelf eens konden ervaren wat de jeugdleden geleerd hebben. De middag werd afgesloten met een warm en koud buffet. In de avond kwamen alle vier jeugdbrandweerkorpsen (Hoogeveen, Coevorden, Meppel en Assen) samen voor een gezellige afsluiter van het seizoen. Foto's Henk Brunink.

Auteur

Albert-Jan Garama