Drents parlement met muzikale ontmoeting tussen culturen

Assen

Tijdens de laatste Statenvergadering van 2016 vindt een muzikaal optreden plaats van bewoners uit de gemeente Midden-Drenthe en vluchtelingen die gehuisvest zijn in AZC Oranje.

Het is een voorproefje van het project ‘Talent voor Gastvrijheid’, een talentontwikkelingsproject van Kunst & Cultuur Drenthe en MusicGenerations. In ‘Talent voor Gastvrijheid’ staat ontmoeting tussen culturen en generaties centraal. Op woensdag 14 december vanaf 12.45 uur. Sinds 2014 vinden er onder de noemer ‘Muziek in de Staten’ twee keer per jaar optredens plaats in de Statenzaal van het Drents parlement. Drenthe kent genoeg muzikaal talent, maar muzikanten geven aan dat er in de provincie weinig podia zijn waar zij kunnen optreden. PvdA-Statenlid Peter Zwiers kwam daarom met het voorstel om een aantal keer per jaar de Statenvergadering te voorzien van muziek. Ook de fractie van GroenLinks kwam met ideeën om jonge kunstenaars te ondersteunen. Het project ‘Talent voor Gastvrijheid’ brengt vluchtelingen en inwoners van Drenthe samen in AZC Oranje. In verschillende workshops worden Westerse, Drentse, Arabische, Syrische en Eritrese songs gedeeld en verhalen uitgewisseld. Na de verschillende workshops volgen een aantal presentaties, concerten en de voorstelling Philemon en Baucis die in mei 2017 in Herinneringscentrum Kamp Westerbork in première gaat. In de Statenzaal van het provinciehuis. Ook live te volgen op www.drentsparlement.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama