Certificaat ‘werken met de e-overheid’

ASSEN

De overheid werkt steeds meer digitaal. Tegenwoordig gaan acties als het aanvragen van een huurtoeslag, het zoeken naar werk en het doorgeven van een verhuizing via internet.

Tijdens de cursus ‘Werken met de E-overheid’ in Bibliotheek Assen leert men werken met deze digitale zaken. Donderdagmiddag 8 december werd de eerste cursus afgerond. De vijf deelnemers kregen een certificaat ‘Werken met de E-overheid’ uitgereikt door wethouder Maurice Hoogeveen. Donderdag 17 november startte al de eerste ronde van deze cursus. Tijdens de vier bijeenkomsten leren de deelnemers een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Bovendien leren zij handig informatie opzoeken op websites van de overheid zoals Gemeente Assen, Belastingdienst en UWV. De eerste lichting rondde de cursus af. Met deze cursus levert Bibliotheek Assen een bijdrage aan zelfontplooiing en zelfredzaamheid van individuen, één van de kernfuncties van de bibliotheek. In februari, maart en september wordt de cursus “Werken met de E-overheid” opnieuw georganiseerd. Kosten zijn 10 euro per deelnemer. Kijk voor informatie bibliotheekassen.nl of neem contact op via 088-0128888.


Auteur

Redacteur