Halve finale Art Rocks in Drents Museum

Assen

De halve finale van Art Rocks in het Drents Museum is op 17 december. Tien acts strijden die dag om een finaleplaats in Paradiso, begin volgend jaar.

De wedstrijd daagt muzikanten uit om een nummer te schrijven bij een iconisch kunstwerk uit de collecties van het Drents Museum, Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum en Museum Het Valkhof. Het Drents Museum doet voor het eerst mee en met succes: van de 198 inzendingen hebben 64 acts zich laten inspireren door een van de werken uit het Drents Museum. Zelfportret als mens van Barend Blankert was het populairst onder alle inzenders. Maar liefst 27 acts vertaalden het schilderij naar een muzikale interpretatie. Zaterdag 17 december zetten St. Maane, PeculiarG, Seven to Eleven, Maaike Adegeest, Jan en Derk in de Rokk’n, Koert Witteman, Graeae, MacSwordfish, Helmus en Brechtje het Drents Museum op z’n kop. Voor de muzikanten is Art Rocks een buitengewone kans om live op te treden in een museum. Bovendien brengen zij hun liedjes ten gehore bij het kunstwerk waardoor zij geïnspireerd zijn. Per deelnemend museum wordt één finalist gekozen. Om door te mogen naar de grote finale moeten de halve finalisten de jury zien te imponeren. Publiek kan ook stemmen via www.artrocks.nl. Beeld: Barend Blankert.  

Auteur

Albert-Jan Garama