Burgemeester Aa en Hunze onthult nieuwe handwijzer wandelaars

Assen

Burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze gaat 12 december in Schipborg een nieuwe handwijzer voor wandelaars onthullen.

Midden in het Nationaal Park ‘Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa’, op misschien wel het mooiste plekje van Drenthe komen drie Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s®) samen: het Pieterpad, het Drenthepad en het Groot-Frieslandpad. De nieuwe handwijzer zal de vele lange-afstandwandelaars die dit kruispunt passeren de juiste route wijzen. • Het Pieterpad is de meest bekende van de drie. Een 498 km lange wandelroute van Pieterburen in Groningen naar Maastricht. • Het Drenthepad gaat de hele provincie rond en geeft de wandelaar rust en ruimte. De route voert door het ‘Pompeï van Drenthe’: het enige archeologische reservaat van Nederland. Met grafheuvels, hunebedden en middeleeuwse karrensporen. • Het Groot-Frieslandpad, het nieuwste pad, loopt van Bergen aan Zee tot over de Duitse grens en doorkruist daarmee vier provincies: Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Burgemeester van Oosterhout zal samen met vrijwilligers van Wandelnet de handwijzer onthullen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Graag aanmelden via fvanhamond@wandelnet.nl Het programma ziet er als volgt uit: 15.00 uur Ontvangst met koffie bij restaurant De Liefde van de Drentsche Aa 15.30 uur Welkomstwoord door Bindert Kloosterman, padcoördinator Groot-Frieslandpad 15.40 uur Toespraak burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze 15.50 uur Feestelijke onthulling handwijzer 16.00 uur Korte wandeling over het Groot-Frieslandpad 16.30 uur Napraten met hapje en drankje De nieuwe handwijzer is mogelijk gemaakt door gemeente Aa en Hunze en Wandelnet.

Auteur

Albert-Jan Garama