A merry little Christmas! met koor Sirius

Assen

In de donkere dagen voor kerst zingt Sirius luisterraas naar het licht toe, In een sfeervol programma passeren diverse bekende en onbekende pareltjes uit het internationale kerstrepertoire.

Het repertoire is breed, van barok tot romantisch, van pop/jazz tot close harmony. Veelal zingt Sirius acapella, maar hier en daar is er instrumentale ondersteuning van continuo en fluiten. A merry little Christmas! Vocaal ensemble Sirius heeft zijn wortels in de stad Groningen. “Na jaren te hebben gezongen in koren van divers pluimage, wilden ze zichzelf uitdagen om eens in kleine bezetting te gaan zingen. “En dat gaat inmiddels ook alweer een heel aantal jaren prima!” De leden van het ensemble? In willekeurige volgorde: een chemicus, een verpleegkundige, een logopedist, een classicus, een managementassistent en een muziekdocent. Samen vormen ze het sextet genaamd Sirius, niet naar Harry Potter, ook niet naar Greenpeace, maar simpelweg naar hun repetitielocatie. Aan de Siriusstraat in Groningen. Zaterdag 17 december in het Kleine Kerkje in Gieterveen. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Broek 2 in Gieterveen. Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.

Auteur

Albert-Jan Garama