Kerstreis Park Diepstroeten

ASSEN

Op het terrein van Vanboeijen, Park Diepstroeten in Assen-Oost is 20 december een kerstreis.

Wat gaat er gebeuren? Jozef en Maria gaan om 19.00 uur vanaf Middenweg 10 op weg naar Bethlehem. In de herberg (Lombok) is geen plaats. Ze worden verder gestuurd naar de Brinkstal. Daar wordt het kindje Jezus geboren (± 19.30 uur). Buiten bij de stal zingt dan een engelenkoor. Daarna gaan er drie koningen op weg. Ze komen eerst bij het paleis van koning Herodes (de Pauw), maar daar is het kindje niet. Ze gaan dan ook naar de stal en vinden het kindje daar, geven hun cadeaus en luisteren naar de muziek.

Geintereseerden kunnen aansluiten in de stoet achter Jozef en Maria, maar een eigen route kiezen. Overal, in het paleis, in de Duif, in de herberg en in de stal is een doorlopend muziekprogramma. Om 20.45 uur klinkt samenzang tot besluit. Alle optredens zijn gratis.

Meer op www.deduifdrenthe.nl.


Auteur

Redacteur