Blue Grass Boogiemen in De Amer

AMEN

De Blue Grass Boogiemen is een Nederlandse band met een internationale reputatie. Vrijdagavond 16 december 20.00 uur treden deze klassieke bluegrass muzikanten op in De Amer.

Arnold Lasseur, Aart Schoevers, Bart van Strien en Robert-Jan Kanis bespelen traditionele instrumenten en zijn al zo’n twintig jaar onderweg als pioniers in het genre. Toch zijn ze ook steeds op zoek naar vernieuwing. Kijk bijvoorbeeld naar de namen van de mensen met wie ze hebben samengewerkt bij de totstandkoming van hun laatste album Grassified (april 2016): Ernst Jansz, Freek de Jonge, Def. P., Dave von Raven, Awkward I, Danny Vera en T-99 om er maar een paar te noemen. In elk geval is het een gezelschap met een uiteenlopende muzikale achtergrond.

De Blue Grass Boogiemen heeft ook buiten de landsgrenzen indruk gemaakt. Iconen als Chris Hillman en Byron Berline hebben hun waardering laten blijken voor de manier waarop de Nederlanders de bluegrass benaderen. Verschillende Europese prijzen en optredens in muziektempels als Paradiso, de beroemde bluegrassclub de Station Inn in Nashville, de Rodeo Bar in New York en de Continental Club in Austin, bevestigen de status van de Blue Grass Boogiemen.Bezoekers aan het concert in De Amer kunnen rekenen op een concert van vier gepassioneerde muzikanten, die bluegrass ademen.

Entree euro 17,50, reserveren 06-83225680.


Auteur

Redacteur