Gasteren kiest voor glasvezel

GASTEREN

Het was een mooi moment op de Brink in Gasteren op donderdag 1 december ’s morgens om 9 uur. De plaatselijke werkgroep glasvezel was druk bezig met het versieren van haar glasvezel-thermometer met ballonnen en vlaggetjes. Ook de dorpsvlag werd opgehangen.

Gasteren had op de deadline van 1 december met 116 aanmeldingen bij de Coöperatie Glasvezel Noord haar streefgetal van 106 ruimschoots gehaald. Bijna 70% van de Gasterense huishoudens heeft zich al aangemeld en de campagne gaat nog door. Voor de plaatselijke werkgroep was deze galsvezelmijlpaal voldoende reden voor het organiseren van een gezellige borrel op vrijdagmiddag 2 december in dorpshuis de Gasterije.

Gasteren is al enige tijd bezig om samen met de buurdorpen Anloo, Loon, Oudemolen, Taarlo, Schipborg en Zuidlaarderveen in het samenwerkingsverband ‘Glas van Aa tot Hunze’ snel internet in deze dorpen te realiseren. Door de gezamenlijke verenigingen Dorpsbelangen wordt dit als een belangrijk element gezien voor het in stand houden of verbeteren van de leefbaarheid van hun dorpen.

Op donderdag 15 december hoopt de stuurgroep van ‘Glas van Aa tot Hunze’ een definitieve beslissing te kunnen nemen over het doorgaan van het project. De vooruitzichten zijn zeer hoopgevend.


Auteur

Redacteur