Jeugdbrandweer Assen in het zonnetje

Assen

In maart 2016 startte in Assen de ‘Jeugdbrandweer Assen’ met maar liefst achttien jeugdleden. Alle jeugdleden zijn nog even enthousiast en gemotiveerd als in het begin.

Inmiddels hebben acht van de achttien jeugdleden hun eerste landelijke toets behaald. Om aan ouders en familie te laten zien welke vaardigheden ze al hebben opgedaan wordt op zaterdag 10 december een familiedag georganiseerd. Vandaag om 15.00 uur reikt burgemeester Marco Out namens de veiligheidsregio Drenthe de behaalde certificaten uit. De acht oudste jeugdleden deden hiervoor de landelijke jeugdbrandweer toets, zes deden de junioren toets en twee de aspiranten toets. Tijdens deze toetsen werden hun theoretische en praktische kennis getoetst. Demonstraties en feestavond Na het formele deel laat de jeugd zien wat ze allemaal hebben geleerd en laten ze ook hun familieleden hier zelf mee kennis maken. De dag wordt met de familie afgesloten met een buffet en ’s avonds is er nog een feestavond voor de jeugd, samen met de jeugdkorpsen Coevorden, Hoogeveen en Meppel. De familiedag en feestavond is alleen voor genodigden. Kweekvijver voor de brandweer De jeugdbrandweer in Assen is opgericht als kweekvijver voor de ‘echte’ brandweer. Vanuit de veiligheidsregio was de wens om in elk district (NoordenMidden, ZuidOost en ZuidWest) een jeugdbrandweer te hebben en inmiddels telt Drenthe zelfs al vier jeugdkorpsen (Assen, Coevorden, Hoogeveen en Meppel).

Auteur

Albert-Jan Garama