Darters Marsdijkhal 1 verslaan stadsgenoot

Assen

De Asser darters van Marsdijkhal 1 blijven goed presteren in de eredivisie. Dinsdagavond werd in het eigen sportcafé De Marsdijkhal stadsgenoot Bad Boys met 6-3 verslagen.

Bad Boys, dat dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau uitkomt, begon de wedstrijd goed. Martijn Klasens pakte voor hen de eerste spannende partij. Vervolgens bleken de Marsdijkhallers van een iets hoger niveau. Door overwinningen van Marcel Bos, Yannick van de Reijen en Bennie Lunshof liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong. De Marsdijkhal kon die goede serie uitbreiden in de koppelwedstrijden. Direct in de eerste wedstrijd was er succes voor Peter Marissen en Yannick van de Reijen. Daarna waren het de gasten die de spanning terugbrachten in de wedstrijd: 4-2. Dit had nog spannender kunnen worden, maar het duo Bos/Lunshof bracht met een nipte 3-2 overwinning de marge toch weer op drie punten. Hierna wist het duo Marissen/Van de Reijen een ruime 6-2 voorsprong op het bord te zetten. In de afsluitende teamronde leek de Marsdijkhal op weg naar een nog ruimere zege, maar uiteindelijk zagen zij deze partij door hun vingers glippen. De 6-3 overwinning betekent voor de darters van de Marsdijkhal alweer de elfde overwinning op rij. Dankzij deze zege blijven de Assenaren aan kop staan van de eredivisie.

Auteur

Albert-Jan Garama