RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'V&D'

Assen

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘V&D’.

ASSEN - De V&D, oftewel Vroom en Dreesman, misschien een ietwat vervelend onderwerp. In 1973 werd het hagelnieuwe pand voor de V&D opgeleverd aan het Koopmansplein in Assen. Deze foto is gemaakt bij de opening. Burgemeester Grolleman en zijn vrouw staan op de roltrap, die bij de renovatie van 1982 overigens weer verdween. De V&D was jarenlang een bekende winkel voor vele Drenten. Was inderdaad, totdat op 31 december 2015 de deur voor altijd dicht ging. De winkelketen was toen officieel failliet verklaard. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Rick Stehmann. Foto: Drents Archief, collectie Gemeente Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama