Open sessie in Westerbork

Assen

Een open sessie in zaal Meursinge in Westerbork zaterdag 17 december. Eén van de organisatoren is Mark Wolting: “We willen een podium bieden.”

WESTERBORK – ,,Het is de eerste keer dat we een open sessie houden. Als geluidstechnicus loop ik al 18 jaar mee en ik ben er achter gekomen dat er veel bandjes zijn die ingehuurd worden voor thema-avonden. Dat negen van de tien bands covers spelen maar ook mooi eigen werk hebben en het moeilijk voor hen is een plek te vinden om dat ten gehore te brengen.” ,,Ik word vaak gevraagd of ik in bands wil spelen. Ik heb zoveel muzikanten gezien en gesproken en die willen maar één ding, gewoon lekker spelen. De oorsprong van veel goede nummers zijn gekomen uit sessieavonden wanneer de melodielijnen ontstaan. Die avonden zijn een bron van inspiratie. Voor 17 december zorgen wij ervoor dat de muziek en geluid goed is. We maken in principe gebruik van de zaal van de uitbater. Ik mix de bands en geluidsapparatuur is van mezelf. Een dergelijke avond kost niet veel geld. We hebben dan ook geen commerciële insteek en de entree is vrij. Medeorganisator Erik Koerts kent veel artiesten als muzikant." ,,Wat ik belangrijk vind is dat het geluid aansluit bij het soort muziek wat gespeeld wordt. Bij Singer-songwriters is er een huiskamersfeer en moet je geen effect toevoegen, terwijl met bijvoorbeeld optredens met licht- en minimaal rookeffecten een echt theatergevoel kan geven. Het geeft me een enorme kik als iemand aankomt met weinig ervaring, gespannen is, dat je zorgt voor een relaxte sfeer. Dat je een biertje doet en dan de soundcheck. Als ze dan tijdens het optreden overkomen als een relaxte muzikant geeft me dat een positieve vibe en enorme kik. Ik was zelf 15 toen ik voor het eerst plaatjes ging draaien. Daarna heb ik het doorontwikkeld. Ik heb onder het geluid gedaan voor Night of the proms in Westerbork en theatervoorstellingen.“ Mark hoopt op een gezellige avond. ,,We hebben een sessieband die gemiddeld zestig nummers in de lijst heeft. Deze is te vinden op de Facebookpagina Drents talent. Die nummers kun je voor jezelf inspelen en instuderen voor 17 december. Je kunt als duo, alleen of als band meedoen. De avond begint om 21.00 uur en duurt tot circa twaalf, één uur.” Tot nu hebben zich al redelijk wat muzikanten ingeschreven. Er kan nog ingeschreven worden via de Facebookpagina van Drents talent of gebeld worden met medeorganisator Erik Koerts 06 – 29389783. Komen kijken kan natuurlijk ook. ,,Een 150 tot 200 man past zeker in de zaal.” Cindy Houwen Foto Zinga

Auteur

Albert-Jan Garama