Ongenode gasten afgeschrikt door Whatsapp buurtpreventie

ASSEN

Steeds meer wijken in Assen hebben een buurtpreventie WhatsApp-groep waarin bewoners elkaar waarschuwen als er onraad dreigt. Afdeling Hubo van Warenhuis Vanderveen te Assen heeft sinds kort buurtpreventiestickers en -borden in het assortiment om ongeonde gasten af te schrikken.

Een WhatsApp-Alert-groep met buurtgenoten blijkt een zeer effectief middel tegen inbraken in de wijk, blijkt uit cijfers van de politie. Bedrijfsleider Alwin Dieters van Hubo Vanderveen vertelt: “Om inbrekers en ander gespuis af te schrikken is het handig om zichtbaar te maken dat er een WhatsApp Alert actief is in de betreffende buurt. Dit kan met straatnaamborden of stickers. Deze hebben wij sinds kort in het assortiment. Uit onderzoek blijkt dat in buurten waar deze borden hangen, minder inbraken worden gepleegd.”

Volgens de site wabp.nl zijn er inmiddels 11 WhatsApp-groepen in Assen. Een aantal zijn verenigd onder ‘Assen-Alert!’.

Foto: Alwin Dieters van Hubo Vanderveen


Auteur

Redacteur