Mantelzorgers Assen in het zonnetje

Assen

Mantelzorgers in Assen mogen als waardering voor hun belangrijke werk een keuze maken uit een keur aan producten en diensten van Asser ondernemers.

Samenwerking tussen Vaart Welzijn, het bedrijf ‘Met Gezond Boeren Verstand’, Asser ondernemers en de gemeente Assen, heeft er toe geleid dat mantelzorgers in Assen één keer per jaar extra waardering krijgen voor hun inzet. Deze nieuwe vorm van waardering voor mantelzorgers in Assen is de opvolger van het mantelzorgcompliment, dat in 2014 door het Rijk werd stopgezet. Mantelzorgers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen inloggen op het online platform informelezorgassen.nl. Daar kunnen ze vervolgens een keuze maken uit producten en diensten van Asser ondernemers met een totale waarde van 100 euro. De keuzemogelijkheden variëren van een boodschappenpakket tot een bezoek aan een welnesscentre en van een tankbeurt tot een ticket voor een culturele voorstelling. Met het initiatief van Vaart Welzijn en het bedrijf ‘Met Gezond Boeren Verstand’ krijgen mantelzorgers een extra waardering voor de zorg die ze verlenen aan hulpbehoevenden. De medewerking van Asser ondernemers geeft nog eens aan dat die waardering in de Asser samenleving breed wordt gedragen.

Auteur

Albert-Jan Garama