Hohe Messe van J.S. Bach in Adventskerk Assen

ASSEN

De Hohe Messe van J.S. Bach worst 16 decmber 20.00 uur uitgevoerd in Adventskerk Assen door het Luthers Bach Ensemble (LBE).

De Hohe Messe, is het laatste grote werk van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Het wordt beschouwd als het muzikale hoogtepunt in zijn totale oeuvre, als een compositie waarin al zijn kunde, kennis en creativiteit bij elkaar komen. Hoewel losse delen uit deze mis na Bachs dood af en toe werden uitgevoerd, vond een integrale uitvoering pas plaats in 1859.

De begeleiding wordt verzorgd door het eigen barokorkest, alles onder leiding van Tymen Jan Bronda. Solisten: Sara Jäggi sopraan, Maria Valdmaa sopraan II, Robert Kuizenga altus, Richard Resch tenor, Michiel Meijer bas.

Entree euro 30, eerste rang euro 40, studenten euro 15. Kaarten verkrijgbaar bij: Ticketshop www.luthersbachensemble.nl, Warenhuis Vanderveen of bij de ingang van de kerk. Telefonisch 06-14922638.


Auteur

Redacteur