FOTOREPORTAGE - Winterfair met flair in Rolde

Assen

De Rolder Activiteiten Stichting (RAS) heeft al jaren een winterfair, maar dit jaar ging het op een andere manier. Afgelopen weekend was overigens de achtste editie.

Gezinus Jansen van RAS: ,,Destijds is de winterfair op poten gezet door het bestuur van toen met onder meer Linda Heller en ondergetekende in de gelederen. Inmiddels acht jaar verder was er eigenlijk niet meer een geschikte locatie, en wilden we bovendien samenwerken met ondernemers van Rolde en omgeving.” Flair, nieuwe samenwerking en een andere plek, was de gedachte. Zodoende stonden door het hele dorp kramen van middenstanders, of stond de deur van de winkel open waardoor Rolde voor het eerst sinds jaren weer koopavond had. Shantykoor Rolde, Het Rolder kinderkoor, een dweilorkest zorgden voor muziek en straattheater kleurde het straatbeeld. Lammert Aling maakte de foto’s.

Auteur

Albert-Jan Garama