AVO 1 loopt achter de feiten aan

Assen

1 AVO 1, 23 – 20 (04-12-2016)

ASSEN/AMSTELVEEN - Eén dag voor Sinterklaas leek het of de korfballers van AVO 1 in Amstelveen tegen koploper KVA 1 haar geloof in eigen kunnen had verloren. Gedurende de nederlaag zagen de Assenaren de achterlichten van KVA kleiner worden. In tegenstelling tot vorige week tegen Groen Geel leek het of er een ander Asser team in de sporthal stond. Toch waren het dezelfde spelers die aan deze wedstrijd begonnen. Op geen enkel moment heeft AVO in deze wedstrijd op voorsprong gestaan. De thuisclub opende de score en breidde dat uit naar 3 – 0 voordat AVO tegen kon scoren. Dat was het sein voor de thuisclub om uit te lopen naar 5 – 1 en toen de Assenaren de 5 – 2 lieten aantekenen leek dat wel een nieuwe impuls voor de thuisclub en stond het na tien minuten 7 – 2. Die voorsprong heeft uiteindelijk de wedstrijd beslist want AVO was niet in staat om de gelijkmaker te scoren, laat staan om op voorsprong te komen. Toch leek het even of AVO zich wist te herpakken, want zo stond er bij de rust een enigszins dragelijke 11 – 8 stand op het scorebord en dan ben je nog in de wedstrijd. AVO had vanmiddag niets van het team dat vorige week Groen Geel had geklopt. Het schotpercentage was tot een bedenkelijk niveau gedaald. Ook na de rust werd het spelbeeld niet anders en hoewel AVO nog wel de stand op 11 – 9 bracht, stond het korte tijd later al weer 14 – 9. AVO vocht meer tegen zichzelf dan tegen de thuisclub die haar kansen veel effectiever benutte. Enkele malen hadden de Assenaren de hoop qua score bij KVA aan te kunnen sluiten, maar als gewaarschuwd werd de voorsprong toch weer vergroot. Bij 23 – 20 was KVA verdiend in veilige haven en bleef AVO met de kater achter. Zoals reeds genoemd bleef het schotpercentage met 10% ruim onder dat van een week eerder tegen de huidige nummer twee Groen Geel. AVO uit of thuis is nogal een verschil en het is te hopen dat de Assenaren dat weten te doorbreken. De doelpuntenmakers waren deze middag: Marije Lunshof en Joss Abbingh, beiden 5x, Marko Dolsma 4x, Rianne Echten 3x, Lieneke Pries 2x en Bas Lammerts 1x. Volgende week, zondag 11 december, speelt AVO 1 in Grou tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1. Hier zal door AVO tenminste gewonnen moeten worden om in de subtop nog mee te kunnen blijven doen. KVA 2 – AVO 2, 26 – 19 (d.d. 04-12-2016) Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama