Garage TDI speelt kerstproductie 'Don’t let me down'

Assen

De talentopleiding van Garage TDI speelt tussen 16 en 24 december tien maal de warme winteravond voorstelling Don’t let me down.

Het is een muziektheatervoorstelling waar een bewerking van Dickens’ Scrooge centraal staat. Nummers van de Beatles zijn bewerkt tot warme songs, die thema’s als sociaal onrecht, gelijke kansen, hoop en eenzaamheid benadrukken. De voorstelling speelt zich af op diverse locaties in Assen. Fedde en Frida, twee verhalenjagers uit Assen, turend op hun kompas mogen geen seconde te laat komen op de plek waar zij het verhaal gaan spotten. Het verhaal van Alfred Ebenezer, in de volksmond ‘De vrek’. We schrijven het jaar 1800. Er is grote armoede in de stad. Mensen die werken doen dat tegen een hongerloontje. Het verhaal waar de verhalenjagers naar opzoek zijn, speelt zich af in het heden en het verleden. Gelukkig zijn zij net op tijd bij het publiek, op het Kolkplein bij Fellini en Theater De Nieuwe Kolk, waar de voorstelling start. Na een korte intro nemen zij het publiek mee op pad langs idyllische plekjes, waar op straat, in monumentale panden, kroegen, of een verlaten hotel het verhaal zich afspeelt. Vuurkorven, warme chocolademelk, gitaarmuziek, de geur van gepofte kastanjes, de klanken van paardenhoeven… Kortom: laat u verrassen, door het spel, de muziek, de entourage en ga mee in een eeuwenoud verhaal, gespeeld met een moderne twist, in een bijzonder decor: de stad Assen. Kaartverkoop VVV Assen, www.garagetdi.nl. Start voorstelling Fellini, einde voorstelling in de Gouverneurstuin.

Auteur

Albert-Jan Garama