Byzantijnskoor Drenthe met Adventsconcert in Beilen

Assen

Het Byzantijnskoor Drenthe (BKD) geeft zondagmiddag 11 december een Adventsconcert in de r.k. kerk St. Willibrord in Beilen.

Naast enkele bekende melodieën zullen uiteraard meerdere kerstliederen uit de Oost-Europese regio worden gezongen. In de kenmerkende stijl van de Byzantijnse traditie zal dit een extra dimensie geven aan de komende kerstperiode. Het koor voelt zich aangesproken door de ingetogen, meerstemmige a-capella koorzang, waarbij de hoge en lage stemmen zo’n belangrijke rol spelen. Onder leiding van dirigente Julia Zaytseva heeft het koor zich de laatste jaren gericht op vernieuwing van het repertoire en verbetering van de zangkwaliteiten. Het BKD mag zich inmiddels rekenen tot de betere koorensembles in het Byzantijnse genre. De St. Willibrordkerk is onder andere gekozen omdat het koor hier elke week repeteert en zich hier dus thuis voelt. Aanvang 15.00 uur, entree euro 10. Voor informatie en reservering zie www.byzantijnskoor-drenthe.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama