Open huis en meer bij de Herders van Balloo

BALLOO

De Herders van Balloo hebben 11 december open huis. De Estlandse kunstenares Rikka Horn maakt functionele en kunstzinnige breiproducten en zepen in een jasje van vilt. Anne Flems toont haar handgesponnen wol en handgebreide omslagdoeken. Pimmie Schoorl spint dikke, grove en volumineuze garens met haar spinnewiel, een Ashford Country Spinner. Albert Dubben maakt ambachtelijk houtdraaiwerk. Henny Korte weeft met de Drentse heidewol kleden op het historische weefgetouw uit 1850. Jan en Jenny de Graaf-Schaap ontwerpen breipatronen voor Urker visserstruien en woonkussens. Alice Bosch van De Lauwerkrans maakt sfeervol kerstbloemwerk. Trees Stegeman maakt keramiek schaapjes. Beeldend kunstenaar Jan Bouwsema tovert een beukenhouten boomstam om in een kunstwerk. Ellen Six komt met vilt- en weefwerk en Gijsbert Six, zelf schapenhouder in Benneveld en betrokken bij de Nederlandse Fokkersvereniging van het Drents heideschaap, is ook aanwezig.

Van 10.30 tot 16.00 uur bij de Schaapskooi in Balloo, Crabbeweg 2. De toegang is gratis.


Auteur

Redacteur