Norovirus bij Vanboeijen

HOOGEVEEN

Bij zorginstelling Vanboeijen is het norovirus (buikgriep) geconstateerd. Er zijn enkele cliënten en medewerkers ziek. Het virus is aangetroffen op vijf locaties in Meppel, Hoogeveen en Havelte. Het virus komt in deze tijd van het jaar regelmatig voor en is over het algemeen onschuldig. Wel is het erg besmettelijk.

Vanboeijen heeft direct maatregelen getroffen. De Medische Dienst van Vanboeijen is ingeschakeld en het specifieke protocol norovirus en de bijbehorende instructies worden toegepast om het virus onder controle te krijgen en verdere verspreiding en besmetting te voorkomen. De betreffende locaties zijn gesloten tot alle bewoners minimaal 60 uur klachtenvrij zijn. Dit betekent dat bewoners op de drie locaties hun woning niet verlaten en dat ze niet naar hun dagbesteding en andere activiteiten kunnen. Medewerkers op deze locaties mogen niet op andere woonlocaties werken. Zieke medewerker(s) herstellen thuis. Vanboeijen staat in nauw contact met de GGD Drenthe.

Auteur

Marielle de Vries