Heldere stem kleurt Americana van Bony King

Assen

Bony King is de artiestennaam van de Gentse singer-songwriter Bram Vanparys. Hij debuteerde in 2009 met de cd Alas my love. Dat deed hij toen nog onder de naam The Bony King of Nowhere, maar sinds 2015 is het kortweg Bony King.

In dat jaar nam hij in Los Angeles zijn laatste album Wild Flowers op. Bony King is ook de naam van de driekoppige band, waarmee hij zaterdag 10 december optreedt in De Amer. Die bestaat naast Vanparys (gitaar en vocals) uit een pianiste en een gitarist , die allebei ook hun aandeel hebben in de driestemmige zang. Leidend is de prachtige en glasheldere stem van de frontman, waardoor zijn verhalende teksten woord voor woord zijn te volgen. Bony King schrijft tijdloze liedjes. Ze vallen onder de noemer Americana en roepen de sfeer van de jaren zestig en zeventig op, maar zijn ook voldoende ‘poppy’ om de relatie met de huidige tijd te leggen. Bony King heeft twee keer opgetreden op Pukkelpop. Hij schrijft niet alleen zijn eigen repertoire, maar leverde ook de muziek voor twee Belgische films: 22 mei van Koen Mortier en Les Géants van Bouli Lanners. De Amer, 10 december 20.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama