Vrijetijdseconomie Drenthe goed voor meer dan een miljard bestedingen

Assen

De bestedingen in de sector recreatie en toerisme in Drenthe hebben in 2015 de grens van 1 miljard euro gepasseerd. Een toename aan zowel het aantal dagtochten, als het aantal overnachtingen in het luxere segment heeft ervoor gezorgd dat de toerisme-omzet sterk is gestegen.

Het verblijfstoerisme is goed voor ongeveer een derde van de omzet. Twee derde is toe te schrijven aan de dagtochten. De stijgende omzet zorgde ook voor een behoorlijke toename van werkgelegenheid. In 2015 waren er zo’n 20.450 personen werkzaam door toeristische bestedingen in Drenthe. Indirect, bij toeleveranciers, komen hier nog circa 2400 banen bij. Deze gegevens zijn tijdens het jaarlijkse Recreatiecongres van het Recreatieschap Drenthe gepresenteerd en maken onderdeel uit van het Ecorysrapport ‘Toerisme in Drenthe in beweging; de economische betekenis van toerisme en recreatie in Drenthe en de gemeente Ooststellingwerf’.

Auteur

Albert-Jan Garama