Stemtiendaagse Appeltjes van Oranje 2017 van start

Assen

Inwoners van Drenthe kunnen ook dit jaar weer meebeslissen over wie een Appeltje van Oranje verdient. Vanaf vrijdag 2 december kunnen zij stemmen op 10 initiatieven uit hun regio die kans maken op een Appeltje van Oranje 2017.

Dit jaar zijn de kanshebbers initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Stemmen kan tot en met 11 december 23.59 uur via www.oranjefonds.nl/stem. De Appeltjes van Oranje worden in mei 2017 uitgereikt door Koning Willem-Alexander. Het aantal stemmen bepaalt mede welke kanshebbers doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Stemmen gebeurt per regio.Drenthe valt samen met Groningen, Friesland en Noord-Holland in de regio noord. De tien deelnemende organisaties in deze regio zijn: Kinderen De kanshebbers hebben ieder een eigen bijzondere manier om kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties kansen te geven. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Met de Appeltjes van Oranje geven we extra waardering aan initiatieven die ons land een stukje mooier maken. Dit jaar richten we ons op organisaties die zich inzetten voor kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties. De kanshebbers zijn stuk voor stuk prachtige initiatieven, dus een keuze maken is niet makkelijk. We roepen daarom iedereen op te stemmen op zijn of haar favoriet.” De prijs De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. Het Oranje Fonds Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 9.000 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk met geld, kennis en contacten. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Auteur

Albert-Jan Garama