Sarah van Slooten is voorleeskampioen

WESTERBORK

De nieuwe voorleeskampioen van De Wegwijzer is Sarah van Slooten. Zij las een fragment uit het boek De Heksen van Roald Dahl.

Zij versloeg de andere finalisten uit de groepen 7 en 8. Deze finale had plaats in het sportzaal van de MFA groene borg. Sarah mag de school vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde.

De Wegwijzer voert een actief beleid of het lezen bij kinderen te stimuleren. Van groep 1 tot en met 8 is er veel aandacht voor boeken en het lezen. Eén van de onderdelen om het lezen te bevorderen is het jaarlijks houden van een voorleeswedstrijd. In de groepen 7 en 8 was er veel animo om mee te doen. Om die reden zijn er in de geroep eerst voorrondes gehouden. Uit elke groep werden enkele kandidaten geselecteerd voor de schoolfinale. Afgelopen week was het zover. De finalisten namen om de beurt plaats in de speciale voorleesstoel. Zij lazen met verve voor aan een ademloos publiek bestaande uit de groepen 7 en 8. De jury, bestaande uit een aantal leerkrachten had de zware taak om een volgorde aan te geven. Na het juryberaad werd de oorkonde uitgereikt aan Sarah van Slooten uit groep 7. Zij mag, als schoolkampioen, door naar de regionale rondes georganiseerd door de openbare Bibliotheek.

Op de foto: Sarah van Slooten met het boek De Heksen van Roald Dahl. Foto Pieter de Roest.


Auteur

Redacteur