RUBRIEK GJ - 4 - Music over Paul Cauthen – My gospel

Assen

Album: Paul Cauthen – My gospel (Lightning Rod Records)

ASSEN - Werken op de cd-afdeling is net als voetbal, om te kunnen scoren ben je vaak net die ene voorzet nodig. Onlangs stonden we weer in onze vertrouwde basis opgesteld en passte Robin mij een gaaf liedje van ene Paul Cauthen. Duidelijk een jongeman met het hart voor country op de juiste plaats. Dacht eerst nog te luisteren naar Waylon Jennings of Wil Ridge maar het is echt een jonge hond die hier met de nodige power in z’n stem een verpletterende indruk maakt. Zingen leerde hij in de kerk waar hij zonder microfoon z’n stem zó leerde te gebruiken. Z’n songs zijn heerlijk old-school country met Texas-soul. Hoe dat klinkt? Geweldig!!! Dus de gordel om en stap in die geweldige song ‘Still drivin’ waarin hij met een stem als Matt Andersen je op z’n truck je dwars door Texas sleept en ondertussen een lading cassette bandjes van Elvis Presley aan de kant veegt op zoek naar die ene tape van Mickey Newbury met ‘American trilogy’ (een Johan Derksen topper). Pure verleiding dat nummer ‘I’ll be the one’, eentje waarmee Elvis elke vrouw in ‘temptation’ zou kunnen brengen. Het is duidelijk, Paul zingt ècht rechtstreeks uit z’n hart en trekt z’n songs elke keer een jas met karakter aan: die van ‘As young as you’ll ever be’ is gemaakt in New Orleans met z’n lekkere piano. Prachtig wat die versleten jassen te vertellen hebben: ‘Hanging out on the line’ met een fraaie lapsteel en die dames die hier hun gospel uit de tenen laten komen. ‘Saddle’ of ‘Once you’re gone’ weten mooi dat pure gevoel van het country leven te verwoorden. Dat laatste nummer ‘My gospel (this is my truth)’ is pure soul-food waar we wel wat van kunnen gebruiken in deze tijd, geen E-nummers maar puur en naturel. Robin, nog bedankt voor je voorzet en teamwork want dit album ‘My gospel’ is een voltreffer waar Messi een moord voor zou doen, bovendien past ie ook nog eens in elke (voetbal)schoen en bij het december dennen-groen! (GJG 9,9) Gert Jan Gjaltema Gert Jan Gjaltema verzorgt wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad, hij is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama