RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'de 30.000ste inwoner van Assen'

Assen

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: 'de 30.000ste inwoner van Assen'.

ASSEN - Assen heeft nu al bijna 70.000 inwoners, maar in 1961 werd de geboorte van de 30.000ste inwoner nog groots gevierd. Klaas Dik, geboren op 18 november, was de gelukkige, al had hij daar toen zelf nog geen flauw benul van. Op de foto is te zien hoe alle basisschoolkinderen werden getrakteerd op beschuit met muisjes. Maar daar bleef het niet bij: de jonge telg ontving een oorkonde en er werd per direct een taptoe (mét show) op de Brink georganiseerd. Tot slot verzocht de gemeente de burgerij om de vaderlandse driekleur uit te steken, om zo de totale feestvreugde nog te verhogen. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Mariëlle Smallenbroek Foto Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama