RUBRIEK De Drentse Zaak met NIC

Assen

‘De Drentse Zaak verdient gewoon een tien'

De Drentse Zaak is het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat bevinden zich ondernemersadviseurs, gevestigde bedrijven, flexwerkers, vergaderzalen en kantoren. Sinds twee maanden houdt Het NIC er ook kantoor. ASSEN - Het NIC geeft gemeenschapsgeld uit. Bijvoorbeeld namens gemeentes, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en onderwijsinstellingen. Luuk Tuinder (51) is als manager consultant verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Het NIC in Groningen, Friesland en Drenthe. Hij moet ervoor zorgen dat het geld ‘van ons allemaal’ eerlijk wordt uitgegeven. ,,Stel dat we voor een school boeken moeten inkopen. Met geld van het rijk. Dan zou het voor jou als boekenverkoper wel sneu zijn als de opdracht altijd naar je buurman gaat. Daarom doen wij voor die school een zogenaamde aanbesteding. We zetten de opdracht in de markt, zodat verschillende leveranciers erop kunnen reageren. Dat is eigenlijk wat wij doen: zorgen dat gemeenschapsgeld rechtmatig, eerlijk en transparant wordt uitgegeven.” Eigen kantoorplek Verdeeld over heel Nederland werken er 80 mensen bij Het NIC. Ze worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Den Dolder. De unit Groningen-Friesland-Drenthe (GFD) bestaat uit 10 mensen. ,,Sinds 1980 zitten we in Zwolle. Maar de medewerkers van GFD wonen allemaal in het Noorden. En onze klanten zitten hier ook allemaal. Dus zijn we op zoek gegaan naar een plaats om hier ergens kantoor te houden. En die hebben we in De Drentse Zaak gevonden.” De unit van Het NIC heeft elke donderdag een eigen kantoorplek in het pand aan de Beilerstraat. ,,Maar we maken ook vaak gebruik van de flexplekken. Geweldig om hier tussen al die andere ondernemers te zitten. Vorige week sprak ik hier nog een andere ondernemer die ook aanbestedingen uitvoert. Dat soort gesprekken biedt zeker toegevoegde waarde.” Voor zogenaamde ‘best practices’ gebruikt Luuk de vergaderzalen van De Drentse Zaak. ,,We nodigen dan klanten en leveranciers uit om over een bepaald onderwerp te spreken. Daarvoor huurden we eerder zalen ergens anders, maar dat kan hier ook.” Echt contact Luuk probeert elke donderdag op De Drentse Zaak te zijn, en moedigt zijn consultants aan ook altijd te komen. ,,Ik vind het belangrijk dat we elkaar regelmatig zien en spreken, ook al zijn sommige consultants gedetacheerd bij klanten. En natuurlijk is het tegenwoordig óók heel makkelijk en verleidelijk om thuis te werken. Kun je lekker in je badjas achter de PC zitten. Maar écht contact is belangrijk.” Het NIC zit nu bijna twee maanden in De Drentse Zaak. ,,Mijn mensen zijn zeer tevreden. Sowieso omdat ze niet meer helemaal naar Zwolle moeten reizen om elkaar te zien. Maar ze vinden het ook een plezierige omgeving waarin ontmoeten centraal staat. Je kunt er lekker eten en kletsen en wandelt zo het centrum in. Qua vriendelijkheid en flexibiliteit verdient De Drentse Zaak gewoon een tien.” Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers Op de foto: Luuk Tuinder (links) en een deel van zijn NIC-team bij De Drentse Zaak.

Auteur

Albert-Jan Garama