Column Cultureel Hart Assen met Louwe Dijkema

Assen

Samenwerken in vertrouwen

ASSEN - Al twee jaar mag ik mijn steentje bijdragen aan het Cultureel Hart Assen. Met onze prachtige culturele instellingen zoals het Drents Museum, het Drents Archief, De Nieuwe Kolk, de Bibliotheek, het ICO en Podium Zuidhaege en Garage TDI kun je rustig spreken van een krachtig kloppend hart. Maar het Cultureel Hart is meer. Het is een uniek samenwerkingsverband van deze instellingen en van MKB-Binnenstad, Horeca Assen, de VVV en de Gemeente Assen. Al deze partijen dragen hun steentje bij om de binnenstad van Assen levendig te maken en te houden. Onder meer door samen te werken rond evenementen en tevens door het organiseren van activiteiten. Zo hebben De Nieuwe Kolk en Drents Museum meerdere activiteiten samen ontwikkeld rond de prachtige tentoonstelling Peredvizhniki. Denk maar eens aan het veelbelovende project van de komende tijd in DNK: Anestasia. Maar je kunt ook denken aan de Culturele Zondagen en ook mooie evenementen als Het Preuvenement en Kunst en Klassiek aan de Vaart, die onder het auspiciën van het CHA vallen. En inmiddels raakt de Uitloper, de wekelijkse gids voor alle culturele activiteiten in Assen ingeburgerd. Pikt u deze al op als de nieuwe versie op woensdag wordt verspreid via alle instellingen en menige horecagelegenheid? Ook voor komend jaar liggen er grote plannen. Het Cultureel Hart Assen hoopt komend jaar ook te kloppen op het ritme van het Amerikaans Realisme. Wat is nu de sleutel in deze mooie samenwerking? Die ligt in het verlengde van mijn levensmotto, samenwerken in vertrouwen. Dat vertrouwen is er volop tussen de partners en dus klopt het culturele hart van Assen. Louwe Dijkema, voorzitter Stichting Cultureel Hart Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama