Darters Marsdijkhal 1 winnen spannende topper

Assen

De darters van Marsdijkhal 1 blijven winnen in de eredivisie. Maandagavond werd nummer drie Westersluis X uit Hoogeveen met 4-5 aan de zegekar gebonden van de Asser koploper.

In Hoogeveen ontspon zich een boeiend gevecht. De Marsdijkhal leek al in de eerste partij averij op te lopen, maar Marcel Bos wist een 2–0 achterstand om te buigen in winst. Westersluis pakte vervolgens de volgende twee partijen, waarna Yannick van de Reijen voor de Assenaren de stand weer gelijk wist te trekken. In de eerste twee koppelpartijen leek de Marsdijkhal het verschil te maken met Westersluis. Eerst waren het Marcel Bos en Frank Andringa die wonnen, gevolgd door Peter Marissen en Yannick van de Reijen. Maar Westersluis bleek een taaie tegenstander, die zich terugvocht naar een 4-4 stand. In de afsluitende teamronde viel vervolgens alles op zijn plek bij de Assenaren. Met een gemiddelde score van honderd punten per beurt werd het winnende punt binnengesleept: 4-5. Dinsdag 6 december spelen de darters van Marsdijkhal 1 een stadsderby. Vanaf 20.15 uur staat in de sportcafé De Marsdijkhal de wedstrijd tegen Bad Boy’s op het programma.

Auteur

Albert-Jan Garama