Reünie en studievoorlichting Dr. Nassau College Quintus

Assen

Voor even terug op de oude vertrouwde middelbare school, veel oud-leerlingen grijpen deze kans om klasgenoten terug te zien.

Op vrijdag 2 december heeft Dr. Nassau College Quintus (havo/vwo) een studievoorlichting met hulp van oud-leerlingen. Deze oud-leerlingen volgen momenteel een studie aan een universiteit of hogeschool en vertellen daarover aan onze huidige bovenbouwleerlingen. Miranda Trijssenaar, decaan, begeleidt de bovenbouwleerlingen bij hun studiekeuze en is enthousiast over deze werkwijze. ‘Het helpt altijd als anderen ervaringen met je delen om tot een juiste keuze te komen. Wij hanteren deze formule nu al een aantal jaren en het is opvallend hoeveel oud-leerlingen graag nog een avond terug komen om te vertellen over hun studiekeuze’. Naast het geven van voorlichting is er ook tijd voor de oud-leerlingen om met elkaar en met hun oud-docenten bij te praten. Het Dr. Nassau College locatie Quintus wil leerlingen opleiden tot wereldburgers die klaar zijn voor een vervolgopleiding en voor de samenleving. Mentoren, docenten en decanen ondersteunen de leerlingen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Wij helpen graag om de ambities, dromen en verwachtingen van onze leerlingen waar te maken.

Auteur

Albert-Jan Garama