Korfballers AVO in actie

Assen

1 Groen Geel 1, 31 – 30 (d.d. 26-11-2016)

ASSEN - De tweede thuiswedstrijd van AVO 1 in het nog prille zaalkorfbalseizoen werd net als bij de vorige thuiswedstrijd in een stampvolle Marsdijkhal gespeeld. De Assenaren, met Veerle Stougie voor Laura Sloot en Marko Dolsma voor Adriaan Dusee, ontvingen het favoriete team voor het kampioenschap, het nog jonge Groen Geel 1 uit Wormer. De vele toeschouwers hebben er geen moment spijt van gehad om bij deze wedstrijd op de tribunes te zitten. Met een afstandsschot van Joss Abbingh werd de score door AVO geopend, direct gevolgd door een doorloopbal van de uitblinker van Groen Geel, Kevin Dik, (8 scores). De bakens waren gezet maar er wachtten nog vijftig minuten zuivere speeltijd. Beide teams speelden met grote inzet en de scheidsrechter en zijn assistent hadden de handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. De scores volgeden elkaar snel op zonder dat een van beide teams in staat was ruim afstand te nemen. Waar AVO in de beginfase steeds het voortouw had in de score, daar waren het de gasten die halverwege de eerste helft een voorsprong hadden opgebouwd, 4 – 5, 6 – 7, 8 – 10. De Asser korfballers wisten echter steeds weer bij te komen en soms een voorsprong te pakken. Zoals bij de rust toen de teams 14 – 11 in Asser voordeel aantekenden. Ook na de rust nam de spanning nog niet af en hoewel AVO in twee minuten naar 16 – 11 uitliep, hadden de korfballers uit Wormer opnieuw een antwoord klaar, 16 -14. Het bleef en wedstrijd en winst leek voor beide teams steeds mogelijk. Na twaalf minuten in de tweede helft was de score opgelopen tot 19 – 19. AVO had toen een sterke periode en liep in zes minuten uit naar een 24 – 19 tussenstand. Nog een minuut of twaalf op de klok en het leek er even op dat AVO de controle over de wedstrijd had, vooral toen er een periode aanbrak waarin beide teams om en om bleven scoren. Met nog zo’n minuut of zes te gaan leek AVO in veilige haven, 30 – 24. Leek want binnen vijf minuten tijd schoten de scherpschutters van Groen Geel de stand weer naast elkaar, 30 – 30. AVO mocht hier misschien wel van geluk spreken dat het hierbij bleef. Toch had AVO nog een laatste antwoord want een afstandsschot van Rianne Echten vond de binnenkant van de korf, 31 – 30. Na de afworp door Groen Geel kwam de bal nog eenmaal terug in het Asser aanvalsvak, maar een schot in een van de laatste spelseconden ging naast. Een overwinning van AVO op een zeer talentvol Groen Geel dat erg veel potentie heeft, maar AVO bleef er in geloven en wilskracht en strijdlust brachten de overwinning. De doelpunten kwamen van Joss Abbingh, 8x, Rianne Echten 7x, Lieneke Pries 6x, Marije Lunshof, Marko Dolsma en Bas Lammerts allen 3x en Veerle Stougie 1x. AVO 1 bezet nu de derde plaats, (4 ptn.), achter De Hoeve 1, (5 ptn.) en KVA 1, (6 ptn.). Volgende week, zondag 4 december, gaat AVO 1 op bezoek bij koploper KVA 1 in Amstelveen, aanvang van de wedstrijd, 15:05 uur. AVO 2 – SCO 2, 24 – 21 (d.d. 12-11-2016) AVO 2 kwam zondagmiddag in de Marsdijkhal in actie tegen SCO 2 uit Oldeholtpade. Er werd een sterk team verwacht mede omdat SCO 1 zaterdag al had gespeeld en de spelers van dat team ook in het tweede inzetbaar mogen zijn. Dat gold overigens ook voor AVO 2 dat echter in een basisopstelling aan de wedstrijd begon. Binnen de kortste tijd stonden de Assenaren met 2 – 4 achter maar AVO 2 trok de stand weer gelijk, 5 - 5 en mistte daarbij ook nog een strafworp. Vanaf dat moment ging de wedstrijd bijna gelijk op met een licht scorevoordeel voor SCO. Vanaf de stand 8 – 8 nam AVO het voortouw en trok het zich op aan het spel van de tegenstanders. De Assenaren bleven nu steeds weer op voorsprong. In deze ook voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd werd gerust bij de stand 13 – 12. Direct na de rust trokken de gasten de stand weer gelijk en was AVO er steeds als de kippen bij om haar voorsprong te behouden. Dat volgen in de score betekende wel dat AVO overwegend op een kleine voorsprong kwam te staan, ook toen SCO met nog tien minuten te gaan nog weer eens naast AVO kwam, 19 – 19. Twee wissels bij AVO om de zege veilig te kunnen stellen hadden effect want tegenover de twee doelpunten SCO in de slotfase kon AVO er vijf produceren. Zo kwam de eindstand op 24 – 11 en had AVO 2 een lastige klip omzeild. In de competitie staat AVO 2 nu op de derde plaats op twee punten achter koploper Wageningen 2. De doelpuntenmakers van AVO 2 waren deze middag: Jostein Scheffer 6x, Bas Bleumer en Jesse Sijbring beiden 4x, Joline Joling 3x, Laura Sloot en Reinier Meints beiden 2x, Lisanne van Loon, Marit Smit en Rianne echten allen 1x. Volgende week, zondag 4 december, speelt AVO 2 in Amstelveen tegen KVA 2 Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama