Diverse sprekers in PopUpwinkel Forum

ASSEN

In de tijdelijke winkel Mooi Verhaal in het Forum in Assen staan deze diverse sprekers op het programma.

Donderdag 1 december spreekt Frits de Lange over het onderwerp En God sprak, Ik besta niet. Frits de Lange, professor theologie en woonachtig in Vries, schreef onder deze titel een spraakmakend essay. Hij gelooft niet langer in het bestaan van God als de grote regisseur. Hoe kunnen we wel op een geloofwaardige manier over God spreken? Vrijdag 2 december komt Marloes Keller, persvoorlichter van de Protestantse kerk, vertellen over de publiekscampagne Geloven doe je in de kerk? Onlangs is deze gelanceerd en dat roept nogal wat vragen op Marloes Keller licht de campagne toe. Wat is het doel? Waarom staat dat vraagteken er? Maakt de kerk bewust reclame zonder God? Vrijdagavond is Stijn Fens, columnist en journalist bij dagblad Trouw, te gast. Vorig jaar interviewde hij samen met de straatkrant paus Franciscus. Regelmatig is hij in Rome waar hij de ontwikkelingen binnen de katholieke kerk volgt. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Zaterdag 3 december is er een programma over alledaags racisme in kerk en maatschappij, met medewerking van Eva Mabajoye en enkele ervaringsdeskundigen.

De middagbijeenkomsten zijn telkens om 15.00 uur en zijn vrij toegankelijk voor iedere belangstellende.

Mooi Verhaal is een project van stadspredikant Bert Altena.


Auteur

Redacteur