1400 leerlingen in strijd voor het diploma Sinterklaas Hulppiet

Assen

Klimmen, klauteren, balanceren, zwaaien, noem maar op. Niets is de leerlingen van Kits Primair te gek om het felbegeerde diploma van Hulppiet te behalen.

Sinds de komst van Sinterklaas zijn de leerlingen van de stichting druk in de weer om te laten zien wat zij in huis hebben. Maar het diploma behalen ze uiteraard niet zomaar. De kinderen moeten een pittig parcours afleggen over daken van huizen. Met een cadeautje in de hand klimmen en zwaaien de kinderen van het ene naar het andere dak. Stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen en scholieren van het Dr. Nassau College en CSG Beilen staan paraat om de kinderen te helpen. De 72 trainingen, verzorgd door het Lifestyleteam van Kits Primair, duren nog tot 5 december. Het ziet er nu al naar uit dat er in Midden-Drenthe heel veel nieuwe talentvolle hulppieten bij komen. Dat dankzij het Lifestyle programma van Kits Primair. Een beredeneerd aanbod dat zich richt op de talentontwikkeling van kinderen, waaronder sport.

Auteur

Albert-Jan Garama