Open Nederlands Kampioenschap tijdens ’t Stokertje Survivalrun Westerbork

Assen

’t Stokertje Survivalrun in Westerbork op 15 januari 2017 wordt een uitdaging voor alle deelnemers. Maar vooral voor de middenklasse wedstrijdlopers (voorheen RUC-klasse). Het open NK van de middenklasse afstand vindt dan plaats in Westerbork.

Op donderdag 1 december opent de inschrijving voor de survivalrun van Westerbork. ,,We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we tijdens ons tweede lustrum van ’t Stokertje Survivalrun een open Nederlands Kampioenschap mogen organiseren. Atleten uit alle survivalklasses mogen hier aan mee doen. Voorwaarde is dat ze bij de Survivalbond (SBN) staan ingeschreven. Dat betekent dat alle grote namen uit het survivalcircuit hier proberen de prestigieuze titel binnen te slepen. Het open NK laat zien wie de beste overall survival atleet van ons land is,” zegt Bart Jan ter Bork, voorzitter van Stichting Survivalrunners Westerbork (SRW). Pittig parcours voor het NK De Stichting Survivalrun Westerbork wil het parcours van deze tiende editie optimaal klaar maken voor het open NK. Het parcours wordt zo zwaar dat alleen een waardige winnaar uit de bus kan komen. Maar ook het publiek zal aan haar trekken kunnen komen. “We gaan hotspots creëren met meerdere passages. Hiermee heeft het publiek mooi zicht en we proberen daarmee voor extra sfeer op het parcours te zorgen. Kortom, het is organisatorisch een hele uitdaging. Maar dat valt in het niet bij de deelnemers: die zullen het pas echt zwaar krijgen,” benadrukt ter Bork. “Dit jaar kunnen bijna 1200 mensen zich inschrijven voor de tiende 't Stokertje Survivalrun. We starten en finishen evenals de afgelopen twee jaren op het Evenemententerrein in Westerbork. Daar zijn we erg blij mee omdat we daar alle ruimte hebben om een prachtige eindhindernis te kunnen bouwen. De overdekte eindhindernis was vorig jaar weer een groot succes.” Meer informatie over de run: www.survivalrunwesterbork.nl

Auteur

Albert-Jan Garama