Lezing ‘Gewogen ruimte’

ASSEN

Voormalig provinciaal planoloog Bernhard Hanskamp geeft 10 december een lunchlezing naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Gewogen ruimte’ over planologie in Drenthe in de periode van 1970 tot 2010.

Het Kadetje Cultuur zal 10 december plaatsvinden bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen en is de derde van een drieluik.

Hanskamp neemt de toehoorder mee in de ontwikkeling en geschiedenis van Drenthe in de afgelopen decennia.

Er zal worden ingegaan op natuurontwikkeling, ruilverkaveling en de ontwikkeling van Drentse dorpen en steden. Ook het politieke landschap wordt besproken. In welke opzichten verschilt Drenthe bijvoorbeeld van Brabant? Tijdens de lezing worden enkele unieke, nooit eerder vertoonde kaartbeelden van Drenthe gepresenteerd.

Bernhard Hanskamp heeft een opleiding in de landbouw, cultuurtechniek, natuurbeheer, landinrichting en planologie aan Larenstein. Vanaf 1975 tot 2015 was hij werkzaam voor het provinciaal bestuur van Drenthe. Hij publiceert regelmatig over de historische en ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe.

Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. De kosten zijn euro 14,50 p.p. inclusief lunch en de voordracht van 12.00 tot 13.45 uur.


Auteur

Redacteur