L. Haandrikman krijgt Koninklijke onderscheiding

Assen

Afgelopen zaterdag ontving de heer L. Haandrikman (70) uit handen van burgemeester Ton Baas van de gemeente Midden-Drenthe de bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen.

Dit gebeurde tijdens het afscheid van de heer Haandrikman als voorzitter van de Stichting Vakantievreugd, in Zalencentrum Meursinge, Hoofdstraat 48 in Westerbork. De heer Haandrikman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) activiteiten ten behoeve van de maatschappij. De heer Haandrikman kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” en krijgt de onderscheiding voor de volgende activiteiten: 1980 – 1985 Voorzitter van de bouwcommissie van de Scouting Beyloo ter Horst in Beilen 1989 – heden Bestuurslid en voorzitter (2010 – heden) van en reisbegeleider bij de Stichting Vakantievreugd te Beilen 1990 – 2005 Bestuurslid van de toenmalige Vereniging van Ouders en Verwanten met een verstandelijke handicap 1997 – 2008 Begeleider bij de voormalige Stichting Emplooi 2001 – 2013 Lid en voorzitter (2009 – 2013) van de Provinciale Commissie Drenthe van het Fonds verstandelijk gehandicapten 2009 Lid van de clientenraad van de Stichting MEE Drenthe Daarnaast was de heer Haandrikman onder meer lid van de commissie Maatschappelijke Activiteiten van de Odd Fellows Trommelslagersloge No. 78.

Auteur

Albert-Jan Garama