Bonifatiusfestival Vries met kunstwedstrijd

VRIES

Dit jaar is het dertien eeuwen geleden dat Bonifatius vanuit Engeland zijn eerste schreden zette op het vasteland van Europa.

In Vries is hij zeker niet vergeten, want hij geldt als de patroonheilige van de dorpskerk in Vries. Sinds kort wordt daarom de naam Bonifatiuskerk gebruikt. Het is tevens aanleiding om een festival te organiseren in het weekend van 10 en 11 juni 2017.

De protestantse gemeente in Vries, de historische vereniging Oud Vries, Volksvermaken Vries en de ondernemersvereniging van Vries hebben de handen ineen geslagen voor een feest met muziek en theater, lezingen, een fiets- en wandeltocht voor jong en oud en in en rond de dorpskerk een muziekprogramma, een middeleeuwse markt. Daarnaast is er een kunstwedstrijd voor alle (amateur) kunstenaars in de gemeente Tynaarlo met daaraan verbonden een expositie in de dorpskerk.

Amateur? Professional? U woont in de gemeente Tynaarlo? Gaat graag een uitdaging aan? Laat graag uw creativiteit de vrije loop? Doe mee met de kunstwedstrijd rondom de figuur van Bonifatius. De vraag is ‘Verbeeld (het verhaal van) Bonifatius in een door u zelf gekozen vorm’. Meedoen? Stuur een email naar bonifatiusfestival@gmail.com. De spelregels en alle benodigde informatie worden dan toegestuurd. Inschrijven kan tot 1 maart 2017.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een zeer deskundige, breed georiënteerde jury op kunstgebied, maar ook het publiek mag een woordje meespreken. Twee prijzen dus, die tijdens het festival worden bekendgemaakt en uitgereikt door de wethouder van cultuur van de gemeente Tynaarlo, Mirjam van Dijk.


Auteur

Redacteur