Fusie Woonservice en BCM Wonen een feit

WESTERBORK

De fusie tussen Woonservice en BCM Wonen per 1 januari 2017 is een feit. Onlangs hebben Ridzert Veenstra en Harro Eppinga hun handtekening gezet onder de definitieve fusie-overeenkomst. Door deze fusie breidt Woonservice haar woningbezit uit met zo’n 600 woningen in de gemeente Stadskanaal. Aanleiding voor de fusie zijn de investeringen en veranderingen die BCM Wonen moet doorvoeren als gevolg van de nieuwe Woningwet. Dit betekent onder andere dat BCM ‘zorg’ en ‘wonen’ moet scheiden. BCM heeft besloten zich volledig te richten op het aanbieden van zorg en is op zoek gegaan naar een partner die haar woningen kan overnemen.

Directeur-bestuurder Woonservice Harro Eppinga: ,,Woonservice is een financieel gezonde organisatie. Daardoor zijn wij in staat om een bijdrage te leveren aan de huisvesting van senioren in de gemeente Stadskanaal. We zijn er trots op dat huurdersverenigingen De Koepel en Samen Sterk toestemming hebben gegeven voor de fusie.”

Foto: links directeur-bestuurder BCM Ridzert Veenstra en rechts directeur-bestuurder Woonservice Harro Eppinga


Auteur

Redacteur