Lesley van de Blij gehuldigd voor kickboksen

BEILEN

Lesley van de Blij is onlangs gehuldigd voor meerdere titels die ze behaalde bij wereldkampioenschappen kickboksen. Wethouder Gerard Lohuis zette de inwoonster uit Mantinge in het zonnetje op haar trainingslocatie in Roden.

In oktober behaalde Lesley de titel Wereldkampioen Kickboksen. Ze zette deze titel op haar naam in het Manchester. Datzelfde weekend kreeg Lesley ook drie zilveren medailles om haar nek gehangen. Een maand later zette Lesley dit titel Wereldkampioen in de K1 klasse op haar naam. Ook won zij de Wereldbeker door onder andere te winnen van de drievoudig Wereldkampioene Andreea Cebuc.

Meestal nodigt de gemeente de sporters uit op het gemeentehuis. Lesley was al meerdere keren op het gemeentehuis geweest voor een huldiging. Deze keer waren de rollen omgedraaid en bezocht wethouder Gerard Lohuis haar op de sportschool waar ze altijd traint. Onder het oog van ongeveer 30 medesporters sprak wethouder Lesley toe. ,,Het is de vierde keer dat ik je huldig, maar als ik al je drie zilveren medailles en je Wereldtitel K1 er bij tel, kan ik je bijna elke maand op de koffie uitnodigen. Ik vind het inspirerend om jou een keer in je trainingsomgeving te zien met de mensen die jou steeds een beetje beter maken.”

Lesley kan terugkijken op een mooi seizoen. Voor dit jaar zitten de belangrijkste wedstrijden er op. De komende periode neemt Lesley wat meer rust om in februari weer volop te gaan trainen voor het nieuwe seizoen.


Auteur

Redacteur