Darters Marsdijkhal 1 staan stevig op kop

Assen

De Asser darters van Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond hun leidende positie in de eredivisie knap verdedigd. Thuis werd met 7-2 gewonnen van Café de Oale Jan uit Coevorden, dat op een vierde positie staat.

De Marsdijkhal begon goed aan de wedstrijd. Zowel Frank Andringa als Peter Marissen wisten hun singlepartij met 3-0 te winnen. Maar de zeer sterk spelende Wesley Kranghand en Marco van Dalsem brachten voor de Coevordenaren de spanning helemaal terug in de wedstrijd: 2-2. De Oale Jan leek na de singlepartijen zelfs een kleine voorsprong te nemen. Maar het Asser koppel Yannick van de Reijen/Armando Slotboom kon een dreigende nederlaag heel knap op het laatste moment voorkomen. Daarna waren het Marissen en Andringa die in een hoogstaande wedstrijd de 4-2 op het scorebord noteerden. Met de twee sterkste tegenstanders achter de rug konden de Asser koppels vervolgens vrij eenvoudig na een ruime 6-2 voorsprong uitlopen. In de afsluitende teamronde moesten de darters van de Marsdijkhal nog even alles op alles zetten. Uiteindelijk was het Peter Marissen die de beslissende dubbel raak gooide. Dankzij de ruime 7-2 overwinning behoudt Marsdijkhal 1 de koppositie in de eredivisie. Maandag wacht de Asser darters opnieuw een topper in de eredivisie. Dan moet het team op bezoek bij nummer drie Westersluis X in Hoogeveen.

Auteur

Albert-Jan Garama