Boek over zwembad Plons van Koninklijke Visio De Brink

Assen

Paralympisch zwemkampioene Liesette Bruinsma neemt 26 november het eerste exemplaar van een uniek boek over zwembad Plons in Vries in ontvangst “Zwembad Plons: ruim 40 jaar zwembad Plons in Vries in woord en beeld”.

Gezien haar visuele beperking ontvangt zij het boek ook als luisterversie. Jeanet Mulder, talentcoach paralympisch zwemmen bij de KNZB en voormalig zwemster, verzorgt twee bijzondere zwemclinics. Het programma start om 14.00 uur in Plons; de inloop is vanaf 13.30 uur. Herbert Dijkstra en Gerard Kemkers behoren tot de aanwezigen. Het zwembad van Koninklijke Visio De Brink in Vries was de afgelopen jaren in het nieuws, omdat stichting Vrienden van De Brink een grootschalige actie op touw had gezet om Plons van de ondergang te redden. Het bad was zwaar verouderd en voor renovatie mochten geen zorggelden worden gebruikt. Na de grondige renovatie en verduurzaming in 2016 is Plons opnieuw geopend en werd het idee geboren om de bewogen geschiedenis van het bad in een boek vast te leggen. Het boek “Zwembad Plons: ruim 40 jaar zwembad Plons in Vries in woord en beeld” is een uitgave van stichting Vrienden van De Brink in samenwerking met Visio De Brink. Het boek staat boordevol verhalen en foto’s en kost slecht 22,50 euro. Op 26 november is het boek ook te koop. Mensen die boek(en) hebben besteld, kunnen die dag hun bestelling ophalen. Donateurs van de stichting Vrienden van De Brink ontvangen een boek gratis. Het programma Vanaf 13.30 uur inloop in zwembad Plons, Veenweg 20, 9481 TJ Vries 14.00 uur: welkom en opening door mevrouw M.J. van den Driessche, directeur Visio Wonen & Dagbesteding Noord Nederland 14.10 uur: zwemclinic voor cliënten van Visio De Brink door Jeanet Mulder 14.30 uur: uitreiking 1e exemplaar aan Liesette Bruinsma door mevrouw M.J. van den Driessche en de heer W. Dijkstra, voorzitter stichting Vrienden van De Brink 14.45-15.15 uur: 2e zwemclinic door Jeanet Mulder Vanaf 15.00 uur staan in het multifunctioneel centrum de Kubbing drankjes en hapjes klaar. Daar is tevens de verkoopstand te vinden. Stichting Vrienden van De Brink betaalt extraatjes die het leven van bewoners van Visio De Brink in Vries beter en leuker maken. Daarnaast stimuleert de stichting de integratie van bewoners in het lokale leven. Meer informatie www.vriendenvandebrink.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama