Leerlingen Quintus maken kennis met ondernemerschap

Assen

Havo 4 leerlingen Quintus die het vak M&O Enterprise volgen kregen onlangs workshops van JongBus. JongBus is opgericht om jongeren kennis te laten maken met en ze te enthousiasmeren voor het ondernemerschap. Tijdens het programma moesten de leerlingen in één dag een eigen bedrijf opzetten.

Astrid Scholtens, docent M&O, geeft les aan deze leerlingen en is enthousiast over het programma van JongBus. “ Wij willen de leerlingen graag kennis laten maken met ondernemerschap. De workshops van JongBus zijn een goede inleiding voor het schrijven van het ondernemingsplan waar de Enterprise leerlingen de komende maanden mee bezig gaan.” Ook staat Astrid Scholtens volledig achter het uitgangspunt van JongBus dat het veel belangrijker is voor jongeren om ondernemend te zijn dan om ondernemer te worden. Dit is een mooie manier om kennis en vaardigheden te combineren. Leerlingen worden uitgedaagd om te denken in mogelijkheden om in één dag een bedrijfje op te richten. Zij ontwikkelen hierbij vaardigheden als het aannemen van een proactieve houding en het stellen van vragen waardoor ze vertrouwen in zichzelf krijgen om aan iets geheel nieuws te beginnen. Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij de talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Auteur

Albert-Jan Garama